Международен център за изследвания на мира и дипломация „Сър Джеймс Манчам“ бе официално открит

Международен център за изследвания на мира и дипломация „Сър Джеймс Манчам“ бе официално открит

Fri, 11 August 2017

Международен център за изследвания на мира и дипломация „Сър Джеймс Манчам“ бе официално открит на 11 август 2017 г. На този ден Сър Джеймс Манчам –  основателят и първи президент на Република Сейшели, щеше да навърши 78 години. Центърът, създаден преди малко повече от година под патронажа на Сейшелския университет, бе открит от вдовицата на Сър Джеймс – Лейди Катрин Манчам.

Церемонията се състоя в Eden Blue Hotel, а гости на събитието бяха официални лица на Република  Сейшели, сред които вицепрезидентът Винсънт Меритон, бившият президент Джеймс Мишел и министри, членове на дипломатическия корпус и други гости. Бяха представени бъдещите мисии и цели на Центъра, бе произнесено почетно слово в памет на Сър Джеймс, а Англиканската църква  благослови начинанието.

Президент на Международния център за изследвания на мира и дипломация е синът на Сър Джеймс – Александър Манчам. Настоящият ръководител на Центъра създаде Съвет на настоятелството, в който влизат членове от цял свят, доказали се със своя опит и познания. Алекс Манчам силно вярва, че те ще обединят своите усилия и заедно ще успеят да разпространят и продължат делото на неговия баща.

Максим Бехар получи честта да бъде първият международен председател на Съвета на настоятелството. Той подчерта, че една от целите на Центъра е да организира международна конференция, посветена на световния мир.

„За мен е огромна чест да бъда да бъда председател на Международния съвет на настоятелите – каза Максим. – Официалното откриване на Международния център за изследвания на мира и дипломация „Сър Джеймс Манчам“ се превърна в изключително дипломатическо и политическо събитие от високо равнище, каквото заслужава покойният Сър Джеймс. Много съм щастлив, че приятели, политици, дипломати и бизнесмени от цял свят дойдоха да споделят нашата визия и да обещаят, дори да се закълнат, че ще продължим заедно да развиваме огромното наследство на Сър Джеймс, посветено не само на Сейшелските острови, а на целия свят“.

Следете сайта http://www.manchampeacecentre.com/, за да се информирате за новостите в Центъра.

» Всички новини