И тази година Република Сейшели  подкрепи ежегодния Благотворителен базар на Международен женски клуб – София

И тази година Република Сейшели  подкрепи ежегодния Благотворителен базар на Международен женски клуб – София

Thu, 08 December 2016

И тази година Почетното Генерално консулство наРепублика Сейшели подкрепи ежегодния Благотворителен базар на Международен женски клуб – София. Събитието вече 22 години събира средства за образователни програми, програми за деинституционализация и социална интеграция, подкрепа на хора с увреждания, на жени и възрастни хора, както и на деца, лишени от родителска грижа.
Щандът на Сейшелите се включи, като предложи на посетителите традиционен сейшелски чай и разнообразие от сувенири, изработени на красивите острови. Гривни, магнитчета, живописни пейзажи, сейшелски монети и традиционните за Сейшелите гердани от цветя бяха част от шареното многообразие на щанда. Голямата атракция за посетителите бяха двата кокосови ореха от сейшелска палма (coco de mer), която расте само на сейшелския остров Праслен и е защитена от ЮНЕСКО. Почетния Генерален Консул на Република Сейшели в България – г-н Максим Бехар присъства лично на Благотворителния коледен базар и разказваше на посетителите за красивия остров.

В Базара се включиха над 2000 доброволци, а публиката постави нов рекорд за събитието – 9000 души посветиха деня си на пътешествие из 60-те култури, които бяха представени в залите на IEC. Само в рамките на един ден Базарът събра 290 000 лв. за благотворителната организация на Международен женски клуб – София, като дарения от корпоративни спонсори продължават да пристигат в сметката на Клуба. Окончателната сума, събрана за благотворителност, ще бъде обявена в края на януари, когато започва и кандидатстването за финансиране от страна на благотворителни организации в нужда.

» Всички новини