Максим Бехар с дипломатическа награда за принос към Африка

Максим Бехар с дипломатическа награда за принос към Африка

Thu, 30 June 2016

Максим Бехар, почетен генерален консул на Република Сейшели в България получи дипломатическа награда за принос към Африка. Н. Пр. Ванеса Калвърт, посланик на Южна Африка в България, изненада Максим Бехар с награда за приноса му към популяризиране на африканската култура и за работата му за развитие на икономиката и туризма на Република Сейшели на прием по случай 40-годишнината от обявяването на независимостта на островната държава.

„От името на Групата на африканските посланици, ръководители на мисии и почетни консули в България, за мен е огромна радост да поднеса тази награда на г-н Бехар, който ежедневно работи за представянето на нашата култура и подобряването на имиджа на африканските държави в България и по цял свят“, сподели Н. Пр. Ванеса Калверт.

„Благодаря на Групата на африканските посланици за това признание. Република Сейшели е изключителна държава – приятел на България и най-красивото място, което може да посетите. Щастлив съм, че общите ни усилия за популяризирането и развитието на Африка и в частност на Република Сейшели, са оценени и се надявам заедно да продължим да работим в тази посока“, каза Максим Бехар, почетен генерален консул на Сейшелите у нас.

Сред гостите, присъствали на събитието, бяха Славчо Атанасов - председател на Комисията по култура и медии, Н. Пр. г-жа Ирит Лилиан - посланик на Израел, Н. Пр. Димостенис Стоидис - посланик на Гърция, Н. Пр. Ана Мария Сампайо Фернандес - посланик на Бразилия, Н. Пр. Латифа Ахарбаш - посланик на Кралство Мароко, Н. Пр. Ставрос Августидис - посланик на Кипър, представители на други дипломатически мисии и бизнеса, както и популярни личности.

» Всички новини