Сейшелите на 20-я юбилеен Благотворителен базар на Международния женски клуб - София

Сейшелите на 20-я юбилеен Благотворителен базар на Международния женски клуб - София

Thu, 22 January 2015

На 7 декември 2014 г., неделя,  се проведе традиционният Благотворителен базар на Международния женски клуб в София за 20-ти пореден път под патронажа на Президента на Република България - Росен Плевнелиев. Инициативата събра над 6000 софиянци и гости на столицата и бе най-успешния до момента.

На събитието имаше над 50 щанда, от които 40, представляващи различни държави, 6 щанда на благотворителни организации, чиито инициативи Международният женски клуб подкрепя, както и щандове с книги, дрехи, играчки, детски кътове (по един във всяка зала), работилници и др.

Базарът се организира с активното участие на международната и дипломатическата общност в България. Включват се стотици доброволци от различнте държави, а Клубът получава подкрепата на местния и чуждестранния бизнес.

Консулство на Република Сейшели в България представи екзотичната страна с типичния за нея "Коко де мер" (съществуващият само на Сейшелите кокосов орех, вписан като едно от богатствата на ЮНЕСКО), както и с неповторим чай от топлата държава. Гостите на базара си тръгнаха с щипка настроение от Сейшелите, закупувайки си традиционни сувенири.

Събитието, предоставящо разнородни изкушения и забавления от целия свят, е основен източник на финансиране на проектите, които Международния клуб иницира.
Каузата на базара е изцяло благотворителна и събраните средства се използват целогодишно за образователни програми, програми за извеждане от социалните домове и за интеграция на деца, лишени от родителска грижа, подкрепа на хора с увреждания, на женив нужда и възрастни хора.

» Всички новини