Сър Джеймс Манчам на сейшелски прием в София

Сър Джеймс Манчам на сейшелски прием в София

Fri, 06 June 2014

Президентът основател на Сейшелската република сър Джеймс Манчам пристигна в България, за да участва в елегантния прием по повод 10-годишнината от откриването на консулството в София. Приемът бе даден от почетния консул на островната държава в София Максим Бехар.

Сър Манчам, придружаван от лейди Манчам, която е за първи път в България, се срещна преди това с външния министър Кристиян Вигенин и бе приет във Врана от Симеон Сакскобургготски и доня Маргарита. Той имаше срещи и с вече бившия президент Петър Стоянов, и със Соломон и Гергана Паси.

„За мен е чест да бъда на това уникално парти, посетено от интелигентни и успели хора, дошли да изразят уважението си към нашата страна и нашия почетен консул. Оценката за г-н Бехар, дадена от нашето правителство, е изключително висока. Неговото присъствие в редица световни организации, неговата постоянна работа за по-добрия имидж на Сейшелите и неговата любов към страната ни не могат да останат незабелязани от президента Джеймс Мишел и външния министър Жан-Пол Адам“, каза в словото си сър Манчам. Той добави, че всички определения за Сейшелите като малка държава не са верни. „Ще ви кажа: държава, която и да е тя, обкръжена отвсякъде с вода, не може да бъде малка държава“, отбеляза сър Манчам.

„Това, което винаги ме е привличало в Сейшелите, е не само природата, това са главно хората – усмихнати, трудолюбиви, всеотдайни и отговорни“, подчерта Максим Бехар, който точно преди 10 години бе назначен за почетен консул на Република Сейшели в България с указ на президента Джеймс Мишел.

На приема присъстваха представители на правителството, дипломати, бизнесмени.

» Всички новини