Сейшелската новинарска агенция е официално онлайн

Сейшелската новинарска агенция е официално онлайн

Wed, 28 May 2014

Сейшелската новинарска агенция стартира на http://www.seychellesnewsagency.com. Тя е новият глас на Сейшелите и малките островни развиващи се държави в света, представящ ежедневен преглед на новините с акцент върху околната среда на островите, отбраната и сигурността на мореплаването, нефтодобива, туризма и развитието на бизнеса, както и новини от други острови в Индийския океан и информация за ключови събития от Африканския регион.

Агенцията ще бъде първата национална новинарска агенция в света, която използва система за лицензиране Creative Commons за онлайн снимки с ниска резолюция (640 х 427 пиксела), публикувани на сайта, като същевременно се предлага възможност за потребители и медии да купуват версии с висока разделителна способност. Всички текстове, публикувани на сайта, могат да се използват от други медии свободно, стига агенцията да е цитирана.
Проектът се финансира от Отдел „Информация“ на МВнР на Република Сейшели и е иницииран от почетния консул на Република Сейшели в България г-н Максим Бехар, който притежава и управлява водещата PR и Social Media компания M3 Communications Group, Inc.

А това е неговият коментар по време на официалния старт на Сейшелската новинарска агенция на 22 април 2014 г.:

„В днешно време информационният поток е от решаващо значение не само за маркетинга на всяка страна, но също така и за развитието на международните отношения, дори за дипломацията и чисто човешките отношения. Ето защо аз смятам, че основаването на първата професионална изцяло онлайн медия на Сейшелите – Новинарската агенция – е важна стъпка за насърчаване на постиженията ни, показване на хората и красотата на сейшелската природа на света. Аз съм абсолютно сигурен, че ще има огромно положително въздействие за представянето на страната като цяло. Сейшелската новинарска агенция е изградена с най-новия софтуер в тази индустрия и със сигурност ще бъде една от най-модерните в света.“

» Всички новини