Сейшелският карнавал очарова гостите и участниците в него

Сейшелският карнавал очарова гостите и участниците в него

Tue, 20 May 2014

От 25 до 27 април 2014 г. във Виктория, столицата на Република Сейшели,

се състоя ІV Международен карнавал на карнавалите. В празника взеха участие 26 международни делегации и 151 чуждестранни журналисти, многобройни гости на островната страна и местни жители.

На откриването в центъра на Виктория присъстваха президентът на Република Сейшели Джеймс Мишел, министри, както и високопоставени чуждестранни гости, сред които беше и г-н Максим Бехар, почетен консул на Република Сейшели в България.

Карнавалът започна буквално с гръм, тъй като точно преди старта над иначе слънчевия островен град Виктория се изсипа силен тропически дъжд, придружен с гръмотевици.

Туристите и местните жители приветстваха по улиците на града карнавалното шествие, което включваше около 50 платформи с представители на 26 различни страни по света. Всички участници бяха облечени в цветни и екстравагантни карнавални костюми.

България бе представена от г-н Максим Бехар, който не остана незабелязан със специално ушития за случая български фолклорен костюм.

Гостите на карнавала се забавляваха, дебнейки всяка възможност да се снимат с някой от участниците в шествието. Тези, чиито страни бяха представени на жизнерадостния парад, аплодираха шумно представителите на своята страна, когато те преминаваха покрай тях, а други с желание се включваха в карнавалната програма.

При закриването на ІV Международен карнавал на площад „Свобода” в столицата министърът на туризма и културата г-н Алан Ст. Анже определи тазгодишния карнавал като голям успех и поздрави за усилията всички партньори и участници в карнавала, както и сейшелския народ. По време на официалната церемония по обявяване на призьорите китайската делегация бе избрана чрез гласуване за най-добрата международна платформа, взела участие в тридневната карнавална фиеста.

» Всички новини