С автентичен чай, подправки и настроение от Сейшелите консулството подкрепи коледния благотворителен базар

С автентичен чай, подправки и настроение от Сейшелите консулството подкрепи коледния благотворителен базар

Mon, 02 December 2013

За 9-а поредна година Консулството на Република Сейшели спомогна за събирането на средства по време на традиционния коледен благотворителен базар. На 1 декември 2013 г. година почитателите на една от най-екзотичните страни успяха да се насладят на традиционния сейшелски чай от ванилия, да си вземат характерни местни подправки, както и да си купят различни артикули от личната колекция на почетния консул Максим Бехар. Голям интерес предизвика и единственият по рода си кокосов орех от рода Коко де Mер, срещан само на един от 115-те сейшелски острова.

Провелият се 19-и благотворителен базар, организиран от Международния женски клуб - София, за поредна година постигна огромен успех. Организаторите го определиха като един от най-успешните от началото на провеждането му. На базара имаше представители на 40 различни страни, а общият брой на щандовете надвишаваше 60.
Посетителите имаха възможността да се запознаят със специалитети от различни страни, с изкуства и занаяти, да си изберат сувенири, играчки и да участват в томбола. Организаторите бяха подготвили и развлекателна програма, като представиха традиционни танци и обичаи от страните участнички.

Със събраните средства от благотворителния базар ще бъдат подпомогнати различни каузи и проекти - бежанците по различни програми в образованието, социалното приобщаване, подкрепа за хората с увреждания и на деца от сиропиталища, както и на домове за хора с умствени и физически увреждания.

» Всички новини