Книгата на Максим Бехар за сейшелската кухня и култура печели международна кулинарна награда

Книгата на Максим Бехар за сейшелската кухня и култура печели международна кулинарна награда

Thu, 07 December 2023

Новата книга на Почетния генерален консул на Сейшели Максим Бехар – „Сейшелски рецепти и още за „Рая на Земята“ бе отличена като „Най-добрата в света“ от международните награди Gourmand World Cookbook Awards 2023 в категория „Книга за Африка, издадена извън Африка“. Това е 29-ото издание на престижния конкурс, който тази година се проведе в Саудитска Арабия с участието на автори от над 200 страни по света. Създадена, за да популяризира кухнята и културата на Сейшелите в световен мащаб, книгата вече е достъпна на английски, български, а скоро и на френски език.

Максим Бехар сподели вълнението си: „Тази награда е голямо признание за Сейшелските острови и тяхното културно богатство, което ме прави много щастлив и горд, както и, че чрез нея мога да докосна читателите до тази прекрасна дестинация. Всъщност книгата съдържа всичко важно – 25 специални рецепти от сейшелската кухня, много интересни истории за Сейшелите и техните жители, както и голяма селекция от снимки, правени от мен през годините.

„Сейшелски рецепти и още за „Рая на Земята“ е книга, която ще ви вдъхнови да опитате нещо ново в кухнята и ще ви отведе на пътешествие до Сейшели с вкусни и лесни за приготвяне местни ястия, съчетани със запомнящи се истории. Читателите ще имат възможност да се запознаят с културата и традициите на Сейшели, както и да се насладят на традиционната креолска кухня – от класически морски деликатеси до местни ястия с екзотични съставки. Книгата не е само за готвачи и любители на кулинарното изкуство – тя представя Сейшели като място, където природата, културата и храната създават истинско усещане за рай на Земята.

Книгата бе първоначално издадена на български език и вече е достъпна във всички формати в най-големите книжарници в България, както и в официалния сайт www.beharbooks.com. Тя е налична също в аудио вариант в Storytel, на английски език в Amazon, а съвсем скоро предстои да излезе и на френски.

Всички книги на Максим Бехар могат да бъдат разгледани в официалния сайт www.beharbooks.com.

» Всички новини