„Денят на Африка“ 2023 разкри прелестите на Сейшелските острови пред българските граждани

„Денят на Африка“ 2023 разкри прелестите на Сейшелските острови пред българските граждани

Mon, 29 May 2023

По традиция на 27 май в София се проведе ежегодното събитие – „Денят на Африка“ 2023, което привлече стотици любопитни посетители, които имаха възможност да се докоснат до африканската култура. Вицепрезидентът на България Илияна Йотова и бившия еврокомисар Мария Габриел уважиха събитието и посетиха всички щандове на фестивала.

Почетното генерално консулство на Сейшелите взе участие и тази година, като приветства посетителите с екзотичен сейшелски чай и канела, ръчно изработени бижута, изненади от морското дъно, атрактивният местен морски кокосов орех Coco de Mer и снимки на райските плажове от личната колекция на почетния генерален консул Максим Бехар.

Особено голям интерес изпълни щандът на Сейшелски острови, където беше изложена и единствената книга в България с рецепти от сейшелската (креолска) кухня, написана от Максим Бехар – „Сейшелски рецепти и още за „Рая на Земята“. Посетителите изразиха голям интерес към книгата и възможността да получат автограф от автора лично.

Събитието освен, че беше обединено от прекрасна благотворителна кауза, беше отличена възможност за срещи и запознанства между различни култури и нации. Посетителите имаха възможността да се насладят на многообразие от африканска кухня, музика и артефакти, които представяха богатството и културното наследство на Африка.

В базара се включиха и всички организатори на събитието – посолствата на африканските държави Алжир, Египет, Либия, Мароко, Южна Африка, и почетните консулства на Етиопия, и Мавриций в България.

» Всички новини