„Денят на Африка“ 2023 ще се състои на 27 май в София

„Денят на Африка“ 2023 ще се състои на 27 май в София

Fri, 26 May 2023

„Денят на Африка“ тази година е на 27 май, събота, в столичната градска градина пред Народния театър „Иван Вазов“. Събитието ще бъде открито в 11:00 ч. от Илияна Йотова, вицепрезидент на България.

Входът за фестивала е свободен. Предвидена е музикална програма и базар с традиционни храни, напитки, дрехи, ръчно изработени аксесоари и автентични подаръци. В базара ще се включат всички организатори на събитието – посолствата на африканските държави Алжир, Египет, Либия, Мароко, Южна Африка, и почетните консулства на Етиопия, Мавриций и Сейшелите в България.

Посетителите ще имат възможност да се доближат до традициите на Африка, които ще бъдат представени с танци и изпълнения, отразяващи африканската идентичност, уникални ритми и мелодии. Всички ще могат да опитат вкусовете на африканската кухня, която предлага отличителни комбинации от подправки, аромати и текстури.

„Денят на Африка“ се чества ежегодно по цял свят, за да отбележи основаването на Африканския съюз – организация, която вече 60 години търси местни африкански решения на континенталните проблеми и всяка година развива своя нова концепция. Тази година се чества Африканската година на „Ускоряване на прилагането на Африканската континентална зона за свободна търговия (AfCFTA)“. Това събитие отбелязва създаването на по-голям потенциал за икономическо развитие, благосъстояние и устойчиво развитие в целия континент.

» Всички новини