Почетният генерален консул Максим Бехар представи първата книга в България за сейшелската кухня и култура

Почетният генерален консул Максим Бехар представи първата книга в България за сейшелската кухня и култура

Thu, 25 May 2023

Почетният генерален консул на Сейшели, Максим Бехар, представи официално новата си книга „Сейшелски рецепти и още за „Рая на Земята“ в София. Това е първата книга по рода си у нас, изцяло посветена на кухнята, природата, местните и културата на Сейшелските острови.

Премиерата на книгата привлече любопитството на членове на царското семейство в България, предприемачи, дипломати, медии, както и на видни представители от кулинарния свят, сред които бе и Андре Токев – единственият носител на Global Masterchef Degree за Източна Европа. Той сподели своите положителни впечатления от книгата и впечатляващата креолска кухня. Можете да гледате събитието тук.

„Бих искал да поздравя Максим за желанието му да популяризира една непозната за България, но изключително интересна кухня, за която се говори по целия свят. Прочетох рецептите в книгата и наистина са много лесни и достъпни за приготвяне и представят характерен за кухнята микс от екзотични вкусове“, сподели Андре Токев.

„Вярно е, че любовта към една държава може да бъде създадена чрез нейната кухня, природа и хората. Тези три основни аспекта наистина оказват най-силно впечатление и върху туристите на Сейшелските острови. Освен на живописна природа и изключително гостоприемството от местните, посетителите се радват и на вкусна традиционна храна, която прави пътуването им още по-незабравимо. Сейшелската кухня е един от техните най-големи съкровища и се надявам с тази книга да стане още по-известна в България и това да доведе до повече туристи, които да посетят тази прекрасна дестинация и да опознаят нейните богатства“, каза Максим Бехар.

В „Сейшелски рецепти и още за „Рая на Земята“ Максим Бехар споделя не само вкусни и автентични сейшелски рецепти, но и непознати факти и удивителни истории за Сейшелските острови, известни като „Рая на Земята“. Той представя любимите си 25 рецепти, съчетаващи уникалните вкусове и аромати на креолската кухня с местни продукти, които могат да бъдат лесно набавени и у нас. Книгата предлага на читателите и истинско пътуване до екзотичните острови, като ги запознава с интересни аспекти на живота на местните жители и техните традиции, както и с най-популярните места, които трябва да бъдат посетени, за да се усети духа на Сейшелите.

Книгата вече може да бъде закупена от най-големите книжарници в страната, както и онлайн от официалния сайт на Максим Бехар – www.beharbooks.com. А съвсем скоро ще излезе аудио и електронна версия на книгата в едно от най-големите издателства на електронни книги в света Storytel.

» Всички новини