Сейшелите премахват всички Covid-19 ограничения за пътуване

Сейшелите премахват всички Covid-19 ограничения за пътуване

Thu, 01 December 2022

Считано от 1 декември 2022 г., българските граждани могат да пътуват до Сейшелските острови без ограничения и изисквания, свързани с COVID-19, съобщи Министерството на здравеопазването.

От всички посетители, обаче, ще се изисква задължително да попълнят своята декларация за пътуване тук  и да предоставят валидна застраховка за пътуване, за да покрият всякакви потенциални разходи, свързани с COVID-19.

Декларацията е задължителна и служи като официално разрешение за пътуване до Сейшелите. Тази услуга изисква минимални такси и предоставяне на следната информация:
- Информация за пътуването
- Маршрут на полета
- Доказателство за настаняване в хотел/ къща за гости
- Валиден паспорт
- Снимка тип "селфи"
- Контакти

Неваксинираните и частично ваксинираните посетители, кацащи на Сейшелските острови, не трябва да представят отрицателен PCR или антигенен тест, за да им бъде разрешено влизане в страната. По същия начин от напълно ваксинираните пътници също няма да бъде изискано доказателство за ваксинация.

Коментирайки въпроса, г-жа Шерин Франсис, главен секретар по туризма, заяви, че това показва, че възстановяването на индустрията е почти пълно. „Като малка островна дестинация сме силно зависими от туризма, имахме нужда тези мерки да бъдат премахнати и пътуването да бъде възможно най-лесно.“

„Подобно на 15 март 2021 г., 1 декември 2022 г. ще бъде дата, която ще бъде запомнена в Република Сейшели. Поехме много рискове, докато вървяхме през възстановяването на нашата местния туризъм, и това даде своите плодове. Днес, тъй като броят на пристигащите рязко се покачва до цифрите отпреди пандемията, отбелязваме още един важен момент. Това стои в основата на нашата индустрия и очакваме, че това решение ще стимулира пътуванията до нашата малка дестинация“, каза г-жа Франсис.

Посетителите, които планират ваканция на Сейшелските острови, се насърчават да резервират своето настаняване и развлекателни дейности чрез лицензирани местни доставчици на услуги и оператори.

Състоящ се от 115 острова, Сейшелските острови са рай, известен със своите тюркоазени води и изумрудени дъждовни гори и са единствената група от гранитни острови в света. Наистина един друг свят, Сейшелите притежават уникални гледки, които със сигурност ще завладеят сърцата на туристите по целия свят.

» Всички новини