Опазването на природата е приоритет на Сейшелите

Опазването на природата е приоритет на Сейшелите

Fri, 25 November 2022

На Сейшелите броят на туристите е контролиран, за да не се наруши екосистемата. Балансът между печалбата и опазването на природата е приоритет за правителството и 90-те хиляди жители на африканската държава, състояща се от 116 острова, разположени на три архипелага в Индийския океан. Ограничен е и броят на колите, като на някои от островите движението на автомобили е напълно забранено. Мащабни бизнес проекти и строежи тук няма. Изградена е култура на туристически забавления, която е различна от масово предлаганата и е по-близо да естествения начин на живот.

Това каза Бернадет Вилемин, генерален директор „Маркетинг дестинации“ в Туристически борд на Сейшели, която е тук по покана на почетния генерален консул на Република Сейшели в България Максим Бехар. Вчера Бернадет Вилемин се срещна със заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева, за да обсъдят възможностите за задълбочаване на контактите между двете държави.

През последната година броят на българските туристи, посетили Сейшелите, значително се е увеличил, и благодарение на чартърните програми, които някои туристически агенции предлагат, отбеляза Максим Бехар.

Представителите на Сейшелите подариха на Ирена Георгиева типичния за страната си плажен шал (парео) и й показаха трите начина как да го използва.

 

Статията е публикувана в EksPRESSo.bg: bit.ly/3gDhDHq

» Всички новини