Почетното Генералното консулство на Сейшелите взе участие в "Денят на Африка 2022"

Почетното Генералното консулство на Сейшелите взе участие в "Денят на Африка 2022"

Thu, 26 May 2022

На 21 май в София се проведе едно от най-цветните събития на годината – Денят на Африка 2022. Традиционно Почетното Генерално консулство на Сейшелите взе участие с изключително атрактивният местен морски кокосов орех Coco de Mer, красиви сейшелски бижута и снимки на райските плажове. Щандът бе едно от най-слънчевите и посещавани места на фестивала, а Почетният генерален консул, г-н Максим Бехар, успя да пресъздаде островното настроение, празнувайки и снимайки се с всички гости на традиционна сейшелска музика.

Празненството освен, че беше обединено от прекрасна благотворителна кауза, имаше за цел и да популяризира културните ценности на страните, които се бяха включили в него. Тази година на събитието взеха участие Посолствата на африканските държави Алжир, Ангола, Египет, Либия, Мароко, Нигерия, Южна Африка, както и Почетните консулства на Сейшелите и Судан в България.

Посетителите на Денят на Африка 2022 имаха възможност да се насладят на разнообразна програма, включваща автентични танци, музика, песни, изпълнения, които отразяват африканската идентичност и култура. Те също така имаха шанс и да закупят различни африкански културни артефакти, традиционни дрехи, бижута и аксесоари, както и да опитат типична африканска кухня. Всички приходи от тазгодишното издание ще бъдат дарени на фондация „За Нашите Деца“.

Денят на Африка се чества ежегодно по цял свят, за да отбележи основаването на Африканския съюз – организация, която вече 59 години търси местни африкански решения на континенталните проблеми и всяка година развива своя нова концепция. Тази година отбелязва Африканската година на храненето: „Укрепване на устойчивостта в областта на храненето и продоволствената сигурност на африканския континент: Укрепване на агрохранителните системи, здравеопазването и социалната закрила за ускоряване на развитието на човешкия, социалния и икономическия капитал“.

Можете да гледате видео от събитието тук.

» Всички новини