Без COVID тестове за напълно ваксинирани посетители на Сейшелите

Без COVID тестове за напълно ваксинирани посетители на Сейшелите

Tue, 15 March 2022

Напълно ваксинирани ли сте? Чудесни новини за вас!

От 15 март 2022 г. Сейшелските острови допускат напълно ваксинираните туристи от всички държави без PCR тест преди пътуването им, като те няма да подлежат на карантина и рутинни PCR тестове при пристигане, съобщи Министерството на здравеопазването на Сейшелите.

За напълно ваксинирани се считат хората, получили първите две дози ваксина срещу Covid-19, включително бустерна доза, шест месеца след приключването на първия цикъл на ваксинация. За напълно имунизирани се считат и посетителите на възраст от 12 до 18 години, получили само две дози ваксина.

Посетителите, които предоставят сертификат за преболедуване, между 2 и 12 седмици преди пътуването, също ще бъдат допуснати на Сейшелските острови без задължителен PCR преди пътуването им.

От неваксинираните или частично ваксинираните посетители ще се изисква да представят отрицателен PCR тест, направен в рамките на 72 часа, или бърз антигенен тест, направен в сертифицирана лаборатория в рамките на 24 часа преди пътуването.

Всички посетители на Сейшелите, независимо от техния ваксинационен статус, трябва да предоставят попълнена Здравна регистрация (https://seychelles.govtas.com/) и валидна застраховка, покриваща разходите, свързани с COVID-19 (карантина, изолация, лечение).

ОЩЕ ПРЕПОРЪКИ ЗА ПЪТУВАНЕ ДО СЕЙШЕЛИ

*Органът по обществено здраве призовава всички да се ваксинират и стриктно да се придържат към противоепидемичните мерки, за да се предотврати нарастването на нови случаи.

*За да се гарантира безопасният престой на туристите по време на продължаващата пандемия от коронавирус, те трябва да се придържат към задължителни хигиенни и противоепидемични мерки в областта на общественото здраве, които включват задължително носене на маски, редовно измиване на ръцете, социално дистанциране и измерване на температурата при влизане в затворени помещения.

» Всички новини