Първият директен полет от България до Сейшели кацна в столицата Виктория

Първият директен полет от България до Сейшели кацна в столицата Виктория

Sat, 29 January 2022

Днес рано сутринта първият директен полет от България до Сейшелските острови със 175 пътници на борда кацна на международното летище в столицата Виктория. Посрещнаха ги представители на сейшелското Министерство на външните работи и туризма, туроператори, и представители на хотелски вериги.

Туристите стартираха своята почивка с топло гостоприемство, местни музиканти и танцьори още на летището.
Гледайте видео от посрещането тук.

Полетът се реализира от авиокомпания Bulgaria Air, със съдействието на най-голямата сейшелска туроператорска компания 7South, българските им партньори – туроператорите Planet Travel Center, Luxutour, Мarbro Tours, Exotic Holiday, както и с активната подкрепа на Генералното почетно консулство на Република Сейшели в България.

При отпътуването, на летище София пътниците бяха приветствани от г-н Максим Бехар, Почетен Генерален консул на Република Сейшели в България, и получиха от него специална членска карта за клуб „Приятели на Сейшели в България“.

Една мечта, за която работя вече 18 години най-после се сбъдна.  Пътувате към най-красивата дестинация на света. Насладете се на почивката си, на плажовете, на прекрасните хора там. Снимайте, преживявайте, споделяйте, и знам, че ще се върнете като истински приятели на Сейшели“, заяви г-н Максим Бехар.

Работим активно за удвояване на маршрутите от София, включително директни услуги до екзотични дестинации като Сейшелите и Малдивите. Летище София е повече от писта и терминали, ние се стремим да популяризираме дестинация България и ежедневно да разширяваме мрежата от полети“, сподели Хесус Кабайеро, изпълнителен директор „СОФ Кънект“.

Никога няма да забравя онзи ден през май миналата година, когато Максим ми се обади и каза „Време е за директен полет най-после, давай да започваме!“. И ето сега това е факт! За двете държави това е историческо събитие, с г-н Максим Бехар, на когото сърдечно благодаря, положихме изключително много усилия, намерихме правилните партньори, за да можем да отворим тази врата на приятелство, на нови отношения между държавите ни, и се надявам от тук нататък да имаме вече редовни полети между двете страни“, каза Анна-Бътлер Пайет, изпълнителен директор на 7South.

Втория чартърен полет до Сейшелите е вече запълнен. Той излита от София на 25 февруари. Екзотичната страна стана все по-популярна сред българите, които сега ще бъдат значително улеснени при пътуването си до там. Те се допускат само с негативен PCR тест, без изискване за карантина.

Научете повече за условията за влизане в страната тук.

Дати на втория директните полет до Сейшели:
❖ 25 февруари 2022 – 06 март 2022

Повече информация за полетите:
София – Джибути    19:40 – 02:00 (+1)
Джибути – Махе    02:40 – 07:00
Махе – Джибути    21:00 – 23:10
Джибути – София    23:50 – 04:35 (+1)

» Всички новини