Сейшели приветства български граждани БЕЗ ограничения

Сейшели приветства български граждани БЕЗ ограничения

Thu, 07 October 2021

Считано от 2 октомври 2021 г. границите на Република Сейшели остават отворени за всички държави, включително и България, без да налага задължителна карантина или рутинен PCR тест на ден 5 след пристигане в страната, обяви Министерството на здравеопазването.

С ограничен достъп ще са посетителите от Бангладеш, Бразилия, Индия, Непал и Пакистан, като на тях ще им бъде наложена задължителна 7-дневна карантина и тестване за COVID-19 на ден 5 след пристигането им в страната.
Южна Африка е премахната от списъка на страните с ограничен достъп.

Българските граждани имат право да пътуват до Сейшели, независимо от ваксинационния им статус, без да бъдат поставяни под карантина при условие, че преди пътуването си предоставят отрицателен PCR тест, направен в рамките на 72 часа, попълнена здравна регистрация (https://seychelles.govtas.com/), както и валидна застраховка, покриваща разходите, свързани с COVID-19.

Прочетете още тук:
http://www.seychelles.bg/uploads/Updated_Health_Entry_Conditions_02_Oct_2021.pdf

*Органът по обществено здраве призовава всички да се ваксинират и стриктно да се придържат към противоепидемичните мерки, за да се предотврати нарастването на нови случаи.

*За да се гарантира безопасният престой на туристите по време на продължаващата пандемия от коронавирус, те трябва да се придържат към задължителни хигиенни и противоепидемични мерки в областта на общественото здраве, които включват задължително носене на маски, редовно измиване на ръцете, социално дистанциране и измерване на температурата при влизане в затворени помещения.

» Всички новини