Обновени условия за влизане и престой на Сейшелските острови

Обновени условия за влизане и престой на Сейшелските острови

Mon, 15 February 2021

Oт 15 февруари 2021 г. влизат в сила временни условия за пристигащите на Сейшелските острови, обявени от Министерството на здравеопазването.

Условия за държави, от които на туристите е позволено да пътуват до Сейшелите:

Посетителите имат право да пътуват до Сейшелите при условие, че преди пътуването си предоставят отрицателен PCR тест, направен в рамките на 72 часа, както и попълнена декларация, одобрена от органа по обществено здраве.

След пристигането си на територията на страната, ваксинираните туристи, които могат да предоставят доказателство за ваксинацията си срещу COVID-19, имат право да отседнат във всеки сертифициран туристически обект без ограничения в продължителността на първия престой.

Туристите, които не са ваксинирани или не могат да докажат ваксинацията си срещу COVID-19, подлежат на 6-дневна задължителна карантина и повторен PCR тест на петия ден от карантината преди да имат право на свободно движение в страната.


Условия за държави, от които на туристите не е позволено да пътуват до Сейшелите:

Посетителите имат право да пътуват до Сейшелите при условие, че предоставят доказателство за ваксинация срещу COVID-19, отрицателен PCR тест, направен в рамките на 72 часа преди пътуването, както и попълнена декларация, одобрена от органа по обществено здраве.

Изключение правят неваксинираните посетители, пристигащи с частни полети, които имат право на престой в страната след задължителна 6-дневна карантина и отрицателен PCR тест, направен на петия ден от карантината.

Всички ваксинирани туристи имат право да отседнат във всеки сертифициран туристически обект без ограничения в продължителността на първия престой.


Условия за граждани на Сейшелските острови и дипломати:

Жителите на Сейшелските острови имат право да пътуват до страната от всяка точка на света без да подлежат на карантина при условие, че предоставят доказателство за ваксинация срещу COVID-19, отрицателен PCR тест, направен в рамките на 72 часа преди пътуването, както и попълнена декларация, одобрена от органа по обществено здраве.

Неваксинираните жители подлежат на 8-дневна задължителна карантина и повторен отрицателен PCR тест, направен на петия ден от карантината.  

» Всички новини