Нови мерки влизат в сила с нарастването на случаите на COVID-19

Нови мерки влизат в сила с нарастването на случаите на COVID-19

Mon, 25 January 2021

В Република Сейшели влизат в сила нови противоепидемични мерки, заради нарастващия брой на позитивно тествани лица и увеличаващото се разпространение на COVID-19, съобщават от Министерство на външните работи на Република Сейшели.

Регистрирани са 167 нови случая на COVID-19 в рамките на три дни. Общият им брой до 25 януари 2021 г. е 1033 случая, а 349 от тях са активни. Възстановили са се общо 681 души и 3-а са починали.

От 23 януари 2021 г. се въвежда вечерен час до 15 февруари 2021 г., като никое лице на територията на страната няма право да пребивава на различно място от местоживеенето си между 20:00 ч. и 04:00 ч. на следващия ден, нарежда комисарят по общественото здраве на Сейшелските острови, Д-р Джуд Гедеон.

Ограничението на свободата на придвижване не важи за:

(1) упълномощени работници, институции и служби, длъжностни лица, представящи услуги в помощ на обществото и страната

(2) лица, търсещи достъп до болнични, медицински, здравни и полицейски услуги

(3) лица, официално упълномощени от полицейския комисар

С новата заповед се въвеждат и следните противоепидемични мерки:

- Забрана за всички социални събирания на повече от 4 души на открито и на закрито от 23 януари 2021 г. до второ нареждане, освен ако те не са част от едно домакинство, в училище или на работното място.

- Отменят се всички спортни дейности, игри (включително водни спортове, игра на домино и карти) и всякакви подобни дейности извън пределите на местоживеенето на лицето са забранени. Изключение правят индивидуалните упражнения като тичане и ходене.

- Всички магазини и търговски обекти, с изключение на тези, които продават хранителни стоки, домашни потреби,  основни бебешки и санитарни продукти, фармацевтични продукти, медицинско оборудване и апаратури, ще бъдат затворени за обществено обслужване. Отворените търговски обекти ще бъдат с намалено работно време.

- Всички обществени заведения остават затворени, с изключение на ресторантите и баровете, които се намират в хотели, къщи за гости и интернационалното летище. 

» Всички новини