Република Сейшели е първата държава без карантина за ваксинирани туристи

Република Сейшели е първата държава без карантина за ваксинирани туристи

Fri, 22 January 2021

Международните пътници, които са ваксинирани срещу COVID-19, вече имат право да посещават Сейшелските острови, без да се налага да бъдат поставяни под карантина. Това прави Република Сейшели първата държава в света, която допуска ваксинираните си туристи без да се самоизолират, съобщи Euronews.    

Повече за условията за пътуване тук.

Посрещането на туристи с облекчени ограничения е положителна стъпка към възстановяването на туризма на Сейшелските острови, където той е един от основните икономически отрасли.

Република Сейшели стана и първата държава в Африка, която стартира кампания за ваксиниране срещу Covid-19 на 10 януари.

Тя се класира на трето място в света по отношение на процента на ваксинираното население, като до 21 януари 2021 г. са приложени 13 163 ваксини – в рамките на само единадесет дни след стартиране на имунизационната кампания, посочи д-р Джуд Гедеон, комисар по общественото здраве.

Всички жители на Ла Диг - третият по население остров - са имунизирани срещу COVID-19, информира още Seychelles News Agency.

Към днешна дата, Министерството на здравеопазването на Република Сейшели е регистрирало 866 положителни случая на COVID-19, като 216 от тях са активни. 647 души са се възстановили от вируса, а 3 души са починали.

В резултат на това правителството затяга ограниченията за влизане в зависимост от риска в страната, от която пристигат посетителите. Всички пътуващи, включително и ваксинираните, трябва да изпратят формуляр за кандидатстване до органа по обществено здраве преди пътуването си.

» Всички новини