Република Сейшели е на водеща позиция в световната кампания за ваксинация

Република Сейшели е на водеща позиция в световната кампания за ваксинация

Wed, 20 January 2021

В резултат на имунизационната кампания срещу COVID-19 на територията на Република Сейшели и усилията на властите да започнат масова ваксинация бе регистриран бърз напредък от 7.1 дози на 100 жители в уебсайта „Our World in Data“, който проследява ваксинациите срещу коронавирус по целия свят.

Резултатите от него показват, че до 19 януари 2021 г. Сейшели е сред страните с най-високата степен на ваксинация срещу Covid-19, значително повече от Съединените щати с 3.7 дози на 100 жители. Надминава и Великобритания, която понастоящем е класирана на пето място с 6.7 дози на 100 души.

„С такава силна кампания за ваксинация Република Сейшели се стреми да бъде първата държава в света, която да ваксинира поне 70  процента от населението си над 18-годишна възраст. Тогава ще можем да обявим Сейшелските острови за безопасна от COVID страна, а това от своя страна ще ни позволи да възстановим икономиката си“, заяви президентът Рамкалаван при стартиране на кампанията.

Повечето експерти по инфекциозни болести смятат, че приблизително 60-70 процента от населението е необходимо да бъде имунизирано, за да се спре разпространението на Covid-19 сред населението, информира NBC News по-рано.

» Всички новини