Сейшелите отварят граници за всички ваксинирани срещу COVID-19 туристи

Сейшелите отварят граници за всички ваксинирани срещу COVID-19 туристи

Fri, 15 January 2021

От 14 януари 2021 г. Сейшелските острови отварят границите си за посетители от всяка точка на света при условие, че са взели и двете дози от ваксината срещу COVID-19 и предоставят отрицателен PCR тест, направен в рамките на предходните 72 часа, заяви министърът на външните работи и туризма Силвестр Радегонде.

В допълнение, туристите трябва да предоставят доказателство за ваксинацията чрез удостоверение за автентичност, издадено минимум две седмици след прилагане на втората доза от ваксината, с което се осигурява свободното им движение без задължителна карантина в страната.  

Неваксинираните посетители, на които понастоящем е разрешено да пътуват до Сейшелите (Категории 1 и 2, пътници с частни самолети) е необходимо да предоставят само отрицателен PCR тест, получен по-малко от 72 часа преди пътуването. Туристите, които не са ваксинирани и не спадат към тези категории все още нямат право да влизат в страната.

Това ще бъде в сила до средата на март, след като Сейшелите ваксинират по-голямата част от възрастното си население.

Към 14 януари са поставени близо 2000 ваксинации от стартирането на националната имунизационната кампания срещу COVID-19 на 10.01.2021 г., с което кампанията се доближива до целта си от 1000 дози на ден, според ръководителя на Националната техническа работна група за COVID-19 ваксинация - Катлийн Сесил, информира Seychelles News Agency.

До момента не са регистрирани сериозни нежелани странични ефекти върху нито едно от ваксинираните лица.

» Всички новини