Сейшелите посрещнаха първите си туристи след COVID-19

Сейшелите посрещнаха първите си туристи след COVID-19

Tue, 04 August 2020

Четири месеца след като страната затвори границите си за туристи, красивите острови са готови да посрещнат отново гости от 1 август! Първият полет, който кацна на Сейшелите пристигна от Дубай с 170 пътници на борда, сред които както посетители, така и местни жители, завръщащи се в родината си.

Първият самолет пристигнал в страната след пандемията, причинена отCOVID-19 бе посрещнат лично от министъра на туризма, главния му секретар и главният изпълнителен директор на Сейшелските власти за гражданска авиация.

Седмица преди посрещането, Президентът на република Сейшели, заедно с правителствените служби и представители на частния сектор обсъдиха всички необходими детайли преди отварянето на границите, както и плановете за действие в случай на заразен от коронавирус турист. Те се обединиха около решението да бъдат обособени специални зони, в които да бъдат приемани туристите ако се окажат с положителни тестове. По този начин се намалява опасността за останалите гости на страната, като същевременно заразените могат да останат до края на престоя си и да се насладят на почивката си в сигурна и приятна среда.

В обръщение към пресата, главният секретар на Министерството по туризма отбеляза, че ако турист даде положителна проба, но въпреки това няма симптоми ще бъде настанен в специален хотел. Мястото ще бъде обособено така, че гостът да няма контакт с други туристи или местни хора, но същевременно това да не се отрази на приятния му престой.

Припомняме, че Сейшелската здравна организация публикува официален списък със страните с висока степен на опасност от пренасяне на заразата, чиито граждани засега нямат право да посещават Сейшелските острови. Все още няма разрешение и за българските граждани да пътуват до дестинацията. Пълният списък на държавите, чиито жители могат да посетят страната са: Австрия, Белгия, Канад, Китай, Куба, Кипър, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Унгария, Исландия, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Малайзия, Малта, Мавриций, Монако, Нова Зеландия, Норвегия, Словакия, Словения, Южна Корея, Шри Ланка, Швейцария, Тайланд, Тунис и ОАЕ. Списъкът ще бъде актуализиран периодично. 

За актуална информация моля посетете http://www.mfa.gov.sc/

» Всички новини