Какво трябва да знаем ако ни предстои пътуване до Сейшелите?

Какво трябва да знаем ако ни предстои пътуване до Сейшелите?

Thu, 16 July 2020

Определено тази година COVID-19 изненада всички и промени много планове за пътувания. Докато някои страни се опитват да се справят със ситуацията с възможно най-малко поражения, то други като Сейшелите отчитат отлични резултати в борбата с вируса. Към днешна дата регистрираните случаи на коронавирус в страната са общо 100 и няма смъртни случаи. Благодарение на тези данни страната реши да отвори границите си от 1 август!

Дори във времена на пандемия Сейшелите си остават истинско райско място за почивка. Какво обаче трябва да знаете преди пътуване до островите?

- Сейшелската здравна организация публикува официален списък със страните с висока степен на опасност от пренасяне на заразата, чиито граждани нямат право да посещават Сейшелските острови. Пълният списъкът можете да откриете на: http://tourism.gov.sc/wp-content/uploads/2020/07/List-of-approved-countries-03July-2020_.pdf

- Тези, които са решили да пътуват е важно да знаят, че трябва да си направят тест за коронавирус до 48 часа преди полета, който да доказва отрицателен резултат от заразата.

- Повечето хотели възобновиха работата си, както и голяма част от обществените места. Изисква се носене на маска в закрити помещения.

- Туристите могат да посещават барове, казина, кина и спортни мероприятия на открито и закрито, като условието е да спазват дистанция и висока лична хигиена.

- Посещенията на всички плажовете също са разрешени. 

За най-актуална информация за пътуванията от България до Сейшелските острови може да следите на сайта на Външно министерство: http://www.mfa.gov.sc/

» Всички новини