Икономическите последици на Сейшелите през 2020

Икономическите последици на Сейшелите през 2020

Mon, 06 July 2020

Правителството на Сейшелите разкри, че около 230 сейшелци и над 170 чужденци са загубили работата си заради пандемията COVID-19. Вероятността ситуацията да се влоши е голяма, тъй като прогнозите на Департамента по заетостта са още 4000 души да загубят препитанието си, заради икономическото въздействие, причинено от разпространяването на вируса COVID-19.

 

Данните от Отдела по заетостта сочат, че от месец март до месец юли над 100 компании са подали молба по Закона за заетостта да направят съкращения. Министърът по заетостта, Мириам Телемак, каза пред медиите, че от тези 100 кандидатури, вече 33 са обработени и одобрени, чийто последици са наличие на 171 емигранти и още 228 сейшелци, които губят работата си. Фокусът остава върху целта сейшелците да запазят работата си, въпреки че се очаква и чужденците и сейшелците да бъдат афектирани икономически.

 

Туристическият сектор, от който идват най-голяма част от приходите на Сейшелите, е най-силно засегнат. Пред последните 3 месеца страната не е приемала туристи, което доведе до силно уязвяване на хотелиерския бизнес и този в сферата на туристическите услуги, до степен, че някои от тях са закрити.

 

» Всички новини