Послание на Президента Дани Фор по повод Националния празник 29 юни 2020 г.

Послание на Президента Дани Фор по повод Националния празник 29 юни 2020 г.

Mon, 29 June 2020

29 юни 2020 г.

 

Братя и сестри сейшелци,

 

Днес се навършват 44 години, откакто Сейшелите станаха свободна и независима държава. На 29 юни 1976 г. страната ни зае своето място сред суверенните държави в света.

 

Тази година трябва да отпразнуваме националния си ден по различен начин, като се има предвид извънредното положение за общественото здраве и всички трябва да спазваме указанията, да избягваме големи публични събития през този период. Благодаря на всички вас за разбирането и духа на солидарност.

 

Нека днес отделим миг, за да си спомним за всички сейшелци, които са работили със страст, смелост и всеотдайност за изграждането на основите на нашата страна. Днес ние им отдаваме почит и им благодарим.

 

През тези 44 години Сейшелите постигнаха много. Сейшелците са работили много и са жертвали много, за да доведат страната ни до положението, в което е днес. В началото на тази година икономиката ни беше на етап, в който бяхме уверени, че тази година ще бъде най-големият ни успех. За съжаление, светът и Сейшелите са ударени от пандемията COVID-19. Сейшелите и страните по света са силно засегнати и като малка държава ние страдаме от тежкото въздействие на COVID-19 върху нашата икономика.

 

Но съм уверен, че изправени пред това предизвикателство, сейшелците няма да се предадат. Имам голямо доверие в хората на Сейшелите, че ще направят всичко необходимо, за да преодолеем заедно тези трудности. Важното е да останем един обединен народ, който е горд и стои заедно в солидарност.

 

Моментите на криза също са моменти на възможност и в този труден момент нека използваме възможността да разсъждаваме върху това какво можем да направим - поотделно, като семейство, като общност и като нация - да преминем през тези трудни времена и да възстановим пътя си към прогреса.

 

В тези моменти на мълчание и размисъл, нека спрем, за да чуем как страната ни ни призовава, зовът на нашата родина, която ни е откърмила и ни позволява да просперираме.

 

Нашият Ден на независимостта е дата, която ни обединява и е мощен символ на националното ни единство. Нека подновим ангажимента си като граждани и да укрепим националното си единство. Нека насърчаваме това единство и дух на съвместна работа, за да гарантираме, че ще преминем през тази буря заедно като нация.

 

Братя и сестри сейшелци, заедно изградихме здрава основа. И сега, когато започваме тази нова страница, изправени пред най-голямото предизвикателство на нашето време, имаме нужда от всички сили и ценности, които притежаваме, за да продължим да изграждаме страната си. Нека си спомним за нашите деца и бъдещето им и да направим всичко възможно, за да сме сигурни, че е светло.

 

Днес е момент на гордост за нашата малка благословена страна. Сейшелската нация е постигнала много за тези 44 години. Въпреки трудностите, въпреки тежките времена, ще продължим да вървим още по-напред.

 

С единство, с преданост към родината ни и готовност да се сплотим за Сейшелите, ще възтържествуваме. Това е ключът към нашето благополучие и бъдещето ни.

 

Нека бъдем единни сейшелци.

 

На всички наши братя и сестри сейшелци, тук и по света, пожелавам щастлив Ден на независимостта.

 

Нека Бог да продължи да благославя страната ни и да защитава нашия народ.

» Всички новини