Предстоят президентски избори 2020 на Сейшелските острови

Предстоят президентски избори 2020 на Сейшелските острови

Mon, 15 June 2020

Противно на очакваното, изборите за президент на Сейшелите ще се проведат през втората половина на 2020 година. Обстановката на Сейшелите се подобрява и извънредното положение е отменено, което няма да повлияе на предстоящите политически избори. Все още не е конкретизирана датата на тяхното провеждане, но се очаква нейното обяваване през месец август, а самите избори ще се проведат през октомври или ноември.

 

„След като бъдат насрочени избори, трябва да работим в рамките на три месеца, за да проведем целия процес. Знаем, че определено ще има избори през следващата година, така че този път ние предлагаме бюджетът за избори да бъде изплатен по-рано, за да можем да направим някои предварителни подготовки “ - каза Председателят на избирателната комисия Дани Лукас.

 

Партията на Обединените Сейшели одобри своя кандидат, действащия президент Дани Фор, миналата събота, докато основният опозиционен блок - Линьон Демократик Сеселуа - започна процеса за регистриране на потенциални кандидати преди конгреса си през септември.

 

» Всички новини