Щастливи Ден на Сейшелите и Ден на Африка

Щастливи Ден на Сейшелите и Ден на Африка

Mon, 01 July 2019

Духът и магията на Африка се пренесоха в София този уикенд за невероятен троен празник – Ден на независимостта на Сейшелите, 15 години от основаването на консулството на Сейшелите в България и Денят на Африка.

Денят на Африка е ежегодно събитие, на което представителствата на африканските страни в България почитат и празнуват своите култура и традиции. Прясно приготвени деликатеси, традиционни напитки, национални танци и исторически артефакти, изразяващи типичния африкански дух, биват показвани на публиката.

От основаването си преди 15 години, Почетното Генерално консулство на Сейшелите в България е редовен участник във фестивала, отличавайки се винаги с най-цветния и екзотичен щанд. Тази година летвата бе вдигната още по-високо с огромна фотостена, която отвежда директно на сейшелския плаж. Гостите на празника имаха възможност и да участват в ексклузивна Фейсбук игра на страницата на консулството и да спечелят страхотен смартфон Honor.

Освен, че показа, че умее да празнува, консулството подкрепи и добра кауза. Чрез работилничка за традиционни сейшелски гривни, екипът събра средства, които да бъдат дарени за възрастни хора в нужда. Много цветни стикери със забавни надписи също бяха продадени. Островното настроение бе гарантирано и от типична сейшелска музика, много цветни гирлянди, а празникът не можеше да мине и без присъствието на уникалния кокосов орех Coco de Mer, който расте единствено на Сейшелите. Почетния генерален консул, г-н Максим Бехар, бе в центъра на събитията през целия ден със своята неподражаема усмивка, празнувайки и снимайки се с всички гости.

» Всички новини