Консулство

Консулството на Република Сейшели в България е създадено през юли 2004 г. с решение №578 от 12 юли 2004 г. на Министерството на външните работи на Република България.

На церемония, състояла се на 23 август 2004 г. в Министерството на външните работи, министърът на външните работи на Република България (г-н Соломон Паси) връчи екзекватурата на г-н Максим Бехар, новоназначения почетен консул на Република Сейшели в България, с която той официално встъпи в длъжност.

В края на 2015 г. президентът на Република Сейшели Джеймс Мишел реши да повиши длъжността на г-н Максим Бехар след 12 години изпълнение на функцията на почетен консул, избирайки го за генерален консул, като подписа консулски патент на 2 октомври.

Настоящият министър на външните работи на Република България, г-н Даниел Митов, упълномощен от правителството, подписа новата екзекватура, като с това потвърди избора на г-н Максим Бехар за Генерален консул на Република Сейшели в България. Екзекватурата беше официално връчена на г-н Максим Бехар от директора на Държавен протокол посланик Атанас Младенов на 11 декември 2015 г.

Седалището на Генералното консулството е разположено в София, а консулският му окръг обхваща територията на цяла България.

Генералното консулство на Република Сейшели в България е член на Консулската асоциация и е сред основателите на Групата на африканските дипломати в България.