Почетното Генерално Консулство на Сейшелите Отново Взе Участие в Деня на Африка 2018

Почетното Генерално Консулство на Сейшелите Отново Взе Участие в Деня на Африка 2018

Tue, 29 May 2018

На 26 май 2018 г. групата на посланици на Африка, ръководителите на мисии и Почетните консули в България отпразнуваха Деня на Африка в градската градина. Празненството освен, че беше обединено от прекрасна благотворителна кауза, но и имаше за цел популяризира културните ценности на страните, които се бяха включили в него.

Събитието се проведе под патронажа на заместник-председателя на Република България г-жа Илияна Йотова. Поздрави отправиха и организаторите на събитието, както и официалните гости. Г-н Максим Бехар, Почетен генерален консул на Република Сейшели в България, взе участие в инициативата заедно с представители на българските институции и дипломатическия корпус.

Тази година всички представители на африканските държави се обединиха около голяма благотворителна кауза. Разнообразие от бижута, дрехи, сувенири и несравнимо вкусни традиционни храни се продаваха на щандовете в градската градина. В същото време звучеше традиционна африканска и българска музика и неуморни танцьори се раздаваха на сцената.

Максим Бехар в качеството си на Почетен генерален консул на Република Сейшели в България приветства на своя щанд всички, които искат да научат интересни факти и истории от островите. Хоратас си правеха снимки с него и с така уникалния Коко де Мер, който расте единствено на Сейшелите.

 

"Африка Една, Африка Съединявайте се

Велик и исторически ден за София и Почетното консулство на Република Сейшели в България. Вицепрезидентът на България г-жа Илиана Йотова посети шанда на Сейшелските острови заедно с много други високопоставени лица, всички африкански посланици в София и много, много приятели. Празнувахме, забавихме се и направихме африканската култура много по-популярна! "- споделя Максим в социалните си медийни.

» Всички новини