Българските граждани още могат да пътуват до Сейшели без карантина

Българските граждани още могат да пътуват до Сейшели без карантина

Tue, 07 September 2021

Считано от 17 юли 2021 г. Република Сейшели ограничава достъпът на посетителите от Бангладеш, Бразилия, Индия, Непал, Пакистан и Южна Африка, обяви Министерството на здравеопазването.

Границите остават отворени за българските граждани, на които им е позволено да пътуват до Сейшели, независимо от ваксинационния им статус.

Тези рестрикции се предприемат в съответствие с глобалната реакция на нарастващия брой заразени от COVID-19, с цел да се предотврати масова вълна от инфекции, които ще затруднят работата и ефикасността на медицинските заведения.

Министерството на здравеопазването съобщи, че страната продължава да регистрира нови случаи на заразени, средно по 50 души на седмица. Има регистрирани и три нови смъртни случая през септември, с което общият брой от началото на пандемията става 108 от общо 20 323 регистрирани случая на Сейшелските острови.


Условия за държави, от които на туристите е позволено да пътуват до Сейшелите:

Посетителите имат право да пътуват до Сейшелите без да бъдат поставяни под карантина при условие, че преди пътуването си предоставят отрицателен PCR тест, направен в рамките на 72 часа, попълнена здравна регистрация (https://seychelles.govtas.com/), както и валидна застраховка, покриваща разходите, свързани с COVID-19.

Прочетете още тук:
http://www.seychelles.bg/uploads/Updated_Health_Entry_Conditions_WEF_17_Jun%202021.pdf


*На посетителите, които са били в Бангладеш, Бразилия, Индия, Непал, Пакистан и Южна Африка през предходните 14 дни, няма да бъде разрешено влизането на Сейшелските острови.

*Условията за влизане и престой на Сейшелските острови не зависят от ваксинационния статус на посетителите. Органът по обществено здраве призовава всички да се ваксинират и стриктно да се придържат към противоепидемичните мерки, за да се предотврати нарастването на нови случаи.

За да се гарантира безопасният престой на туристите по време на продължаващата пандемия от коронавирус, те трябва да се придържат към задължителни хигиенни и противоепидемични мерки в областта на общественото здраве, които включват задължително носене на маски, редовно измиване на ръцете, социално дистанциране и измерване на температурата при влизане в затворени помещения.

» Всички новини