Условия за влизане в България от Сейшелските острови

Условия за влизане в България от Сейшелските острови

Thu, 02 September 2021

Считано от 1.09.2021 г. до 30.11.2021 г., съгласно заповед на министъра на здравеопазването на Република България, български граждани пристигащи от Сейшелските острови се допускат на територията на страната при предоставяне на:

1. Валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или за преболедуване или аналогичен документ,
2. Отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизане в страната PCR тест или аналогичен документ, съдържащ същите данни като цифровия COVID сертификат на ЕС за изследване

Лицата, които не представят при влизането си в страната нито един от документите, посочени по-горе, се допускат на територията на страната и се поставят под карантина за срок от 10 дни.

Лицата, които представят при влизането си в страната само един от документите, посочен по-горе, се поставят под карантина за срок от 10 дни, която може да бъде отменена в срок до 24 часа при предоставяне по електронна поща на документ, показващ отрицателен резултат от проведен до 24 часа от влизането в страната PCR тест.

Децата от навършването на 12 до 18 години се допускат при представяне на отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизане в страната PCR тест. В случай, че не представят такъв документ се поставят под карантина за срок от 10 дни, която може да бъде отменена в срок до 24 часа при предоставяне по електронна поща на документ, показващ отрицателен резултат от проведен до 24 часа от влизането в страната PCR тест.

Деца до навършване на 12-годишна възраст се допускат на територията на страната без да е необходимо да представят документи за COVID-19.

Повече информация може да намерите тук:
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/08/27/zapoved_vlizane_bg_27_08_2021-2.pdf

Условия за влизане и престой на Сейшелските острови от България остават непроменени.

Повече информация за необходимите документи може да откриете тук:
http://www.seychelles.bg/bg/news/146/Usloviya-za-vlizane-i-prestoj-na-Sejshelskite-ostrovi

» Всички новини