Условия за влизане и престой на Сейшелските острови

Условия за влизане и престой на Сейшелските острови

Wed, 18 August 2021

Добре дошли на Сейшели!


Условия за влизане и престой на Сейшелските острови

От 25 март 2021 г. Република Сейшели отвори границите си за посетители от всички държави, а условията за влизане и престой в страната не зависят от ваксинацията срещу COVID-19.

Всички заведения, места за спорт и развлекателни дейности, спа центрове и търговски обекти в страната са отворени и напълно достъпни за туристи при спазване на съответните мерки.  

За да се гарантира безопасният престой на туристите по време на продължаващата пандемия от коронавирус, те трябва да се придържат към задължителни хигиенни и противоепидемични мерки в областта на общественото здраве, които включват:

- Задължително носене на маски, плътно покриващи устата и носа, както в закрити, така и във всички открити пространства без плажовете. Неспазването на това може да доведе до глоба.
- Социално дистанциране
- Редовно измиване на ръцете
- Измерване на температурата при влизане в заведения, магазини, центрове и хотели/резиденции.

Ваксинирането не е задължително, но Сейшелското Министерство на здравеопазването настоятелно съветва всички пристигащи в страната да имат редовно поставена ваксина преди отпътуването към страната.

Можете да прочетете цялата наредба от Сейшелското Министерство на здравеопазването тук: http://www.health.gov.sc/wp-content/uploads/Entry-and-Stay-Conditions-for-Travellers-v2.9.pdf

Българските граждани не се изисква да бъдат поставяне под задължителна карантина след като пристигнат в Република Сейшели при представяне на необходимите документи.  

Българските граждани, влизащи в Сейшелските острови следва да представят:

1. Отрицателен тест за COVID-19 PCR, който е направен по-малко от 72 часа преди  отпътуването от София.

2. Попълнена Здравна регистрация, която може да бъде открито само на този официален правителствен уебсайт: https://seychelles.govtas.com/

3. Валидна застраховка, покриваща разходите, свързани с COVID-19 - карантина, изолация, лечение.

Веднага след като получите отрицателния си резултат от PCR тест за COVID-19, можете да попълните заявлението за здравната си регистрация.

В сайта за здравна регистрация трябва да сложите сканирани копия от:

-    Валиден паспорт
-    Точен номер на полета, часове на отпътуване и пристигане
-    Копия от резервации за хотел/и или къща за целия ви престой (трябва да предоставите потвърдени резервации за всяка вечер) или ваучер от лицензиран тур оператор
-    Резултатите от тестовете ви за COVID-19 и ваксинационния ви сертификат, ако имате такъв
-    Необходимо е да предоставите и вашата кредитна/дебитна карта, с която да заплатите съответните минимални такси за обработка

Заявленията се разглеждат в рамките на 9 часа или по-малко.

При попълване на регистрацията можете да направите и дарение към Сейшелските фондове за опазване на красивата им околна среда, както и предварително да резервирате услугата да си направите тест за COVID-19 за обратния си полет.

Република България няма функциониращо посолство или консулство на Сейшелските острови. Българските граждани, пребиваващи краткосрочно или дългосрочно в Сейшелите, могат да се обръщат по консулски въпроси към посолството на Република България в Адис Абеба, Етиопия.

Освен това можете да се обръщате към Почетния генерален консул на Република Сейшели в България г-н Максим Бехар на електронен адрес consul@seychelles.bg или на мобилен телефон +359 888 50 31 13.

От 29.07.2021 г. до 31.08.2021 г., Министерство на здравеопазването на Република България поставя Република Сейшели в списъка от страни в червената цветова зона, съобразно оценка на разпространението на COVID–19 в съответната държава по критерии, които може да откриете тук:
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/07/28/rd-01-645_ot_28072021_g.pdf

Българските граждани, пристигащите от държави в „червения списък“ могат да влязат в България при представяне на отрицателен резултат от PCR тест, извършен до 72 часа преди влизане в страната, едновременно с валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или за преболедуване, ако имат такъв.  

» Всички новини