Сейшелите се готвят да посрещнат първите си туристи след COVID-19

Сейшелите се готвят да посрещнат първите си туристи след COVID-19

Tue, 21 July 2020

След като обяви, че отваря границите си за туристи от 1 август, туристическият съвет на Сейшелите въвежда редица мерки, с които не само да стимулира пътуванията до страната, но и да осигури пълна безопасност на туристите.

В специално обръщение, финансовият министър на страната обяви, че полетите от началото на август ще се извършват от общо 3 авиокомпании. Всички туристи, които искат да посетят Сейшелите ще могат да го направят благодарение на Ethiopian Airlines и Etihad Airways, които ще извършват полети два пъти седмично – в понеделник и петък, както и швейцарската авиокомпания Edelweiss, която ще предлага полети до страната от началото на септмеври.

Шерин Франсис, директор на туристическия съвет, призова индустрията за по-иновативни и креативни подходи в привличането на туристи. По нейни думи трябва да се постави акцент върху стойността на предлаганите услуги, които освен безопасност, да гарантират на посетителите и високо качество. Като пример, Франсис посочи услуги като румсървис и повече вечери на открито и предложи на хотелиерите да помислят в посока повече гъвкавост при промяна на резервирани дати или анулиране. Според нея ключово за привличането на повече туристи ще бъде генерираното от самите тях съдържание в интернет пространството, което ще повиши доверието в дестинацията.  

» Всички новини